Over

Vacature Commerciële Calculator

Deze vacature is reeds ingevuld.

Bekijk hier onze overige vacatures.

Vacature Commerciële Calculator

Over ons

Alraf Plaatbewerking draait sinds 1994 al op volle toeren en is een plaatzetterij die een breed scala aan producten maakt uit diverse soorten materiaal. Middels het structureel leveren van kwaliteit en het nakomen van afspraken en hebben wij een grote klantenkring opgebouwd die voor 80% uit externe opdrachtgevers bestaat en waarbij Alraf Aluminium Ramenfabriek voor het restant de opdrachtgever is. Doordat wij beschikken over een vrachtauto bezorgen wij zetwerk, panelen en dergelijke door heel Nederland. Wij maken producten waar wij trots op zijn.

Onze platte organisatiestructuur en korte communicatielijnen maken het prettig werken bij Alraf. Meedenken met de organisatie? Graag! Ook het nemen van initiatieven moedigen wij sterk aan. Bij Alraf doen wij het samen. Wij denken altijd vanuit het belang van de opdrachtgever. Onze informele werksfeer in combinatie met een logische en praktische aanpak maken het een prettige werkomgeving.

Wat verwachten wij van jou:

Een uitdagende commerciële functie in de binnendienst schrikt jou niet af.

Jij hebt dagelijks telefonisch contact met onze klanten, adviseert hen over onze producten en oplossingen en verwerkt de orders in het automatiseringssysteem. Jij werkt aan klantenbinding door de perfecte service en kwaliteit te bieden.

Daarnaast heb jij als zelfstandig calculator een veelzijdige baan, waarbij geen enkele werkdag hetzelfde is. Zo houd jij je bezig met het uitwerken van offertes voor de verschillende klanten / projecten. Bij opdracht wordt de order door jou overgedragen aan de werkvoorbereider.

Je draagt zorg voor de inkoop van materialen en dat deze materialen op het juiste moment op de juiste plaats aanwezig zijn, zodat je collega's op de werkvloer altijd efficiënt kunnen doorwerken. Daarnaast ben jij ook verantwoordelijk voor het voorraadbeheer.

Je beheert de voorraad en zorgt dat er altijd voldoende voorraad is door tijdig in te kopen. Ook kijk je vooruit als er orders binnen komen waar veel materiaal voor nodig is. Dan koop je op voorhand al extra materiaal in. Je zorgt dat je op de hoogte blijft van de (prijs)ontwikkelingen van de diverse materialen en leveranciers

Wanneer een order is afgerond, draag jij zorg voor de facturatie hiervan.

Een heel takenpakket dus, maar dat is jou op het lijf geschreven. Wat jou motiveert? Jij streeft altijd naar het aanbieden van de juiste oplossingen, waarbij de klant, veiligheid en kwaliteit centraal staan.

In deze functie ben jij verantwoordelijk voor:

 • De administratie van offerte aanvragen en opdrachten
 • Het opzetten van de calculaties
 • Het samenstellen, uitbrengen en opvolgen van offertes
 • Het bestellen van de benodigde materialen
 • Het beheer van de voorraden
 • Het telefonisch onderhouden van contacten met onze klanten / opdrachtgevers
 • De overdracht naar onze werkvoorbereiding / productie
 • Het zorgdragen van een correcte facturering

Wat moet jij in huis hebben?

Wij zoeken iemand met lef, die ons bij de hand durft te nemen in plaats van andersom. Ook willen wij graag dat je initiatief toont, goed kan samenwerken en doorzettingsvermogen hebt. Jij bent communicatief sterk, besluitvaardig en hanteert een gestructureerde en duidelijke werkwijze. Daarnaast ben jij resultaatgericht en met een heldere visie. Jij stimuleert en motiveert collega’s en opdrachtgevers en werkt vanuit passie en met hart voor de zaak. Jij bent er voor ons en wij zijn er voor jou.

Verder ben jij in het bezit van:

 • Een afgeronde MBO opleiding
 • Commerciële drive, waarbij ervaring in een soortgelijke functie onze voorkeur heeft
 • Affiniteit met techniek en kunt goed technische tekeningen lezen
 • Uitstekende communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk
 • Kennis van Excel

Ben jij de commerciële calculator die wij zoeken?

Vul dan onderstaand contactformulier in. Voor eventuele vragen kun jij telefonisch contact opnemen met Arnold Sanders op 06-10794918 of 0599-581791. Uiteraard worden alle reacties vertrouwelijk behandeld.

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.

Werken bij Alraf?

Kom jij werken bij Alraf? Bekijk onze vacatures en solliciteer direct! 

Onze vacatures