Over

Vacature Manager Operations

Vacature Manager Operations

Vacature Manager Operations

Alraf Aluminium Ramenfabriek B.V., gevestigd in Ter Apel, is weliswaar geen familiebedrijf maar lijkt qua cultuur hier sterk op. Alraf levert en monteert aluminium en stalen kozijnen. En, sinds 1994, een eigen plaatbewerkings afdeling heeft. Het bedrijf is in 2020 overgenomen door de huidige eigenaren, die samen met vaste 40 medewerkers en een flexibele schil van circa 10 medewerkers het bedrijf verder ontwikkelen. Korte lijnen en een open cultuur zijn hier kenmerkend voor. Ook heeft Alraf een sterke ambitie om zich de komende jaren verder te ontwikkelen en te vernieuwen, waarbij innovatie, robotisering, verduurzaming en investeren belangrijke speerpunten zijn. Alraf werkt aan dynamische projecten zoals het Groot Handelshuis te Groningen, de Watertoren West te Groningen, de gevelrenovatie Rijksuniversiteit Groningen, Superhub Meerstad en het Eemsdelta College te Appingedam. Het werkgebied is met name Noord-Nederland, waarbij wordt gewerkt in opdracht van landelijke en regionale aannemers.


Alraf is zelf ook constant in beweging om het productieproces te optimaliseren en de werkomgeving te moderniseren. Om dit te kunnen bewerkstelligen, zoekt Alraf collega’s die hier ook initiatief in nemen en die met elkaar eraan werken het bedrijf naar een hoger niveau te tillen. Een van de sleutelfiguren in dit proces is de manager Operations.

Functieprofiel

De manager Operations maakt samen met onder andere de 2 eigenaren onderdeel uit van het managementteam. Je geeft mede vorm aan de strategie voor de komende jaren waarbij je primaire focus ligt op het optimaal inrichten van alle operationele processen: verhogen van de kwaliteit, efficiënte bezetting en een verantwoorde planning. Daarnaast ontwikkel je het middenkader en de medewerkers en stroomlijn je de samenwerking met andere afdelingen zoals commercie en het bedrijfsbureau. Je zorgt dat de juiste procedures en werkmethodes worden toegepast, werkt initiatieven en maatregelen uit die de efficiency en effectiviteit van de operationele processen vergroten. Je voert periodiek voortgangs- en werkoverleg met de projectleiders en het bedrijfsbureau.

Functie-eisen

  • Minimaal HBO werk- en denkniveau bij voorkeur in technische richting
  • Minimaal 5 jaar werkervaring in een operationeel leidinggevende functie
  • Bij voorkeur kennis en ervaring in een technisch bedrijf die deels productiematig ingericht zijn en deels projectmatig
  • Je bent gericht op continu verbeteren en neemt de organisatie in deze veranderingen mee
  • Als leider ben je duidelijk en koersvast: medewerkers weten wat er van ze verwacht wordt en stellen zich proactief op
  • Jij hebt ervaring met het herstructureren van organisaties en de daarbij behorende functies

Ben jij de manager Operations die wij zoeken?

Ben je enthousiast geworden en wil je meewerken aan de verdere ontwikkeling van Alraf? Neem contact op Harold Ezinga, consultant Talent in Bedrijf, 06-436 29 442. Hij is bereikbaar voor meer informatie en achtergronden. Kandidaten die belangstelling hebben voor deze vacature, kunnen dit kenbaar maken via de button.